La història del
Chartreuse.

La seva
fabricació
S’elabora amb cent trenta herbes macerades en alcohol
de raïm i destil·lades. L’alcohol resultant de la mescla amb la mel destil·lada
i xarop de sucre abans d’envellir en bótes de roure.
La recepta continua sent un secret. No es patentada i
solament la coneixen dos monjos que la transmetien de generació en generació.
La mescla de les herbes es prepara en la “sala de les plantes” del monestir, i
es portava a la destil·laria en grans sacs de terra.
Tipus:
- Charteruse Verd (55º): té un color verd brillant degut a la clorofil·la de les plantes que que li dona el seu color característic. S’elabora des de 1764.
- Charteruse Groc (40º): amb aromes suaus i sabor lleugerament dolç. Conté les mateixes herbes, però en proporcions diferents. S’elabora des de 1838.
Altres tipus de Chartreuse
- Chartreuse VEP (Vieillissement Exceptionnellement Prolongé) (54º el verd, 42º el groc) s’elabora amb els mateixos procesos secrets del licor tradicional però s’envelleix més temps en grans bótes de roure per assolir una quantitat excepcional.
- Elixir Végetal de la Grande-Chartreuse (17º). El elixir d’herbes, fabricat des de 1737, proporciona un sabor únic procedent de la barreja secreta de trenta herbes . És un concentrat digestiu i tònic. Es consumeix afegint unes gotes a una infusió, un grog, o sobre un tarró de sucre.
- Chartreuse 1605 - Liqueur d'Elixir (56º). Elaborada segons la recepta original de 1605, aquest Chartreuse es el avantpassat del Chartreuse verd.
LA MAMADETA

La barreja dels chartreuse li dona un gust
herbal i el granissat un sabor refrescant i digestiu tal com correspon a una
beguda d’estiu. Té a més un gust suau, dolç i àcid al mateix temps.
Des de 1998 la mamadeta es sol servir en una
espècie de coctelera anomenada barrilet que va lligat al coll per mitjà d’un
cordill. El barrilet està dedicat a un tema festiu i va canviant de disseny i de color cada any.
-Hotel Astari: Hotel de 3* situat a 4
minuts de la platja i a 10 minuts a peu del centre històric de la ciutat.
-Hotel Lauria: Hotel de 3* situat a la
rambla nova, a 100 metres del mirador, a 8 minuts a peu de la platja.
-Hotel SB Tarragona: Hotel de 4* situat
a 14 minuts a peu de platja. Aquest hotel gaudeix d’una ubicació cèntrica a
Tarragona, a la plaça imperial tarraco, al costat de l’estació d’autobusos de
la ciutat, amb connexions directes amb l’aeroport..
-Hotel Nuria: Hotel de 3* a 3 minuts de a peu de la platja. És a 200
metres de la platja Arrabassada i a 15 minuts a peu del centre de Tarragona.
-Hotel SB express Tarragona: Hotel de 3* situat a un barri modern de
Tarragona. L’autopista A-7 és a 200 metres i el centre històric és a 10 minuts.
-Aparthotel Alexandra: Aparthotel de 3* situat al costat del nucli
antic de Tarragona, a 10 minuts a peu de l’Amfiteatre romà.
-Hotel plaça de la font: Hotel de 1* a 6 minuts a peu de la platja.
L’hotel es troba al centre del casc antic de Tarragona, a 500 metres del mar.
-Hotel Catalunya express: Hotel de 2* a 3 minuts a peu de platja.
FOTOS:
https://www.google.es/search?q=chartreuse&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiV0b6yjOnPAhXKE5oKHQMIBs0Q_AUICCgB&biw=1280&bih=918#tbm=isch&q=mamadeta&imgrc=hkTSHHaV7OXPKM%3A
Realitzat per: Sara Rangil i Maria Ayala
Lo tengo que probar, buen trabajo.
ResponderEliminarBien documentado. Lo recomendare.
ResponderEliminarMuy buenoooo!!! Pero si viajas a Argentina, no se te ocurra pedir este trago....por las dudas! jejeje ;)
ResponderEliminar